LEMD Gálaest

2015-11-01

Erdelyi magyar dal

Legszebb Erdélyi Magyar Dal Gála először Kolozsváron

Idén júniusban hirdette meg a Gitár East Egyesület a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy támogassa a minőségi, magyar nyelven íródott dalok születését, illetve hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson olyan tehetségeknek, akik másképp talán nem kerülnének ki a “garázsból”.

A zsűri október folyamán meghozta a döntését a legszebb dalokról. Huszonhárom zenekar nevezett be a versenybe, negyvenhét dallal. A hat legjobb dalt beküldő együttes (5 helyezett és egy különdíjas) betűrendben a következő:

Bagossy Brothers Company

Dzseztán

Ego Sum Band

Kevin and the Roots

Mercedes band

Stereogám

A felsorolt zenekarok november 14-én délután 5 órától veszik át díjaikat a Bulgakovban egy gálaest keretében.

A gála részleteit az esemény Facebook oldalán lehet követni.

Felhívás

A Gitár East Egyesület pályázatot hirdet minden erdélyi zenekarnak.
A pályázat célja az, hogy támogassa néhány minőségi, magyar nyelven íródott dal megszületését, illetve hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson olyan tehetségeknek, akik másképp talán nem kerülnének ki a “garázsból”.

A beérkező pályaműveket egy négy tagból álló zsűri fogja elbírálni. Zsűritagjaink: André Ferenc slammer, Balázs Imre József író-költő, Vincze Béla, a debreceni Rocksuli vezetője, és Zilahi Csaba, a Kolozsvári Rádió magyar adásának munkatársa. A legjobbnak ítélt dalokat beküldő zenekarok fesztivál-fellépéseket, stúdiófelvételeket és egyéb, a zenekar fenntartásához hasznos eszközöket nyerhetnek.

A pályázati űrlap letölthető innen illetve kérhető e-mailen az office@gitarest.ro címen.
A pályázat leadásának határideje 2015. szeptember 30.

A jelentkezés kritériumai

1. A beküldött dal magyar nyelven íródott, saját szerzemény kell legyen. Nem fogadunk el dalfordítást, megzenésített verset, feldolgozást vagy plagizálást.
2. A zenekarok együtt dolgozhatnak külső szövegíróval, viszont a felhasznált szövegek nem lehetnek már publikált írások.
3. Tematikai megkötés nincs, viszont azonos szintű produkciók esetén tartalmilag Erdélyhez kötődő dalok előnyt élvezhetnek.
4. A beküldött dalok szövege nem lehet rasszista, xenofób, szító, felbujtó jellegű!
5. Zenei stílusbeli megkötés nincs.
6. Korhatárbeli megkötés nincs.
7. Egy zenekar legtöbb három dallal jelentkezhet. A dalokat egyenként elmentve, mp3 vagy flac kiterjesztésben fogadjuk el, ugyanakkor kérjük az elküldött hanganyag mellé, szintén külön dokumentumokban mellékelni a dal szövegét is. Az elküldött fájlok neve mindkét kiterjesztésben így kell kinézzen: Csapatnév_dal címe.
8. A rossz, hallgathatatlan minőségű hanganyag kizáró jellegű.
9. A beküldött pályázati űrlapokat kizárólag e-mailen, az office@gitarest.ro címen fogadjuk el a határidő napján 23:59-ig. Ezen időpont után beérkező pályázati űrlapokat nem áll módunkban figyelembe venni.
10. A kritériumok be nem tartása a versenyből való kizárást vonja maga után.

További infókért…

…keressenek az office@gitarest.ro címen, vagy forduljanak a Gitár East Egyesület munkatársaihoz:

Tamás Csilla – pénzügyi felelős
tamascsilla@gitarest.ro
0743368953

Pál Ferenc – projektmenedzser
palferenc@gitarest.ro
0756151517