Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2015

2015-11-01

A Kolozsvári Rádióban is keressük a legszebb erdélyi magyar dalt!

Tegnap reggel a Kolozsvári Rádió Hangoló című adásában meséltünk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatról. Beszélgetőtársunk Zilahi Csaba, pályázatunk egyik zsűritagja volt.

Ha lemaradtatok az adásról, itt visszahallgathatjátok 🙂

Dalírásra fel!

Magyar Dal a Krónikában

A Krónikások is megemlékeztek rólunk 🙂 Olvassátok, hirdessétek, jelentkezzetek!

A Krónikában is keressük a Legszebb Erdélyi Magyar Dalt!

Bemutatkoztunk a Paprika Rádióban

Június 15-én a Paprika Rádió Köztér című műsorában beszélgettünk a Legszebb Erdélyi Magyar Dalról. Ha lemaradtál az adásról, nálunk meghallgathatod : )

Köszönjük Keresztesi Dávidnak az interjút, hallgassátok továbbra is a Paprika Rádiót és ne felejtsetek el nevezni pályázatunkra : )

Legszebb Erdélyi Magyar Dal

gitarest-logo-v2

A zenei oktatásra egyre több helyen fektetnek hangsúlyt, így a fiatalok nagy része hozzájuthat valamilyen zeneoktatáshoz. Természetesen a fiatal korosztályt leginkább a könnyűzene mozgatja meg, emiatt alakulnak sorra a rock, metál, stb stílusban játszó garázs-zenekarok szerte Erdélyben. Az újonnan alakuló, vagy egy pár éve működő zenekaroknál azonban érdekes tendencia figyelhető meg: a legtöbb zenekar a kezdeti gyakorlószámok után sem kezd el saját számokat írni, csupán más, befutott együttesek számait dolgozza fel, vagy ha szerez is saját számot, azt – a világsiker könnyebb elérése érdekében – leginkább angolul teszi.

A Gitár East Egyesület ezen a tendencián szeretne változtatni, vagy legalábbis megmutatni az érem másik oldalát, azt, hogy születhetnek csodás számok magyar nyelven, fiatal szerzőktől is. Projektünkkel szeretnénk megmozgatni az erdélyi könnyűzenei elitet, rávenni őket, hogy foglalkozzanak mélyrehatóbban is a zenével, amit szeretnek, bármelyik stílusirányzatot kápviselik is. Pályázatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy szülessen néhány igen minőségi, magyar nyelven íródott erdélyi dal, illetve hogy lehetőséget nyújtsunk a bemutatkozásra olyan tehetségeknek, akik másképp talán soha nem kerültek volna ki a garázsból.